Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юсту доручено «відключити» від держреєстру всіх реєстраторів, які створюють ризики рейдерства

17 липня 2019, 16:30
1503
0
Реклама

Володимир Зеленський підпише указ щодо боротьби з рейдерством у сфері реєстрації. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента України.

Зеленський відвідав село Путрівка Київської області через інформацію про незаконну діяльність місцевого комунального реєстратора. «Як з'ясувалося, в приміщенні, де за документами знаходиться комунальний реєстратор, насправді - будинок культури», - йдеться в повідомленні.

Після цього Президент запропонував першому заступнику міністра юстиції Олені Сукмановій заблокувати для комунальних реєстраторів можливість здійснювати операції до наведення порядку в цій сфері.

«В Україні в середньому 2-3 рази на день незаконно змінюють власника. Ми можемо оновити склад антирейдерської комісії Мін'юсту. Можемо до моменту наведення порядку відключити всіх реєстраторів, які створюють зараз ризики рейдерства. Відключіть», - сказав він.

Натомість представниця Мін'юсту підкреслила, що ця проблема не нова і на даний час відключення недобросовісних реєстраторів здійснюється в ручному режимі.

«По країні було зареєстровано 277 комунальних підприємств. Для 169 з них Мін'юст уже скасував акредитації. Коли щось сталося - ми реагуємо на скарги, блокуємо реєстраторів. На сайті Міністерства юстиції є відкритий перелік усіх заблокованих реєстраторів. Майже 70% - це реєстратори комунальних підприємств», - пояснила вона.

Нагадаємо, що для оперативної реакції на незаконні дії щодо внесення змін до реєстру нерухомості варто скористатись сервісами SMS-МАЯК та SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ. Про зміни в реєстрі вони повідомлять за допомогою SMS-повідомлення, електронного листа, а також повідомлення в кабінеті користувача.

Раніше ми писали про те, що до ОСББ та управителів багатоквартирних будинків навідаються з перевірками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини