Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві продовжують масово евакуювати автомобілі

22 липня 2019, 09:10
2439
0
Реклама

Інспекції з паркування з'явилися восени 2018 року. Це стало можливо завдяки Закону №2262-VIII про реформування парковок. Тепер українські міста можуть створювати служби муніципальних інспекторів, які нарівні з поліцією притягують до відповідальності тих, хто порушив правила зупинки-стоянки автомобілів або не сплатив послугу паркування. Інспектори можуть виписувати штрафи і евакуювати авто. Поки що тільки спільно з поліцією. Про це повідомляє Liga.net.

Зараз у Києві працює 16 інспекторів з паркування. Всього, до кінця 2019 року планується набрати 113 інспекторів і розширити територію інспекування на весь Київ.

Як і в якому випадку можна отримати штраф за неправильне паркування?

Інспектор з паркування випише вам штраф у разі, якщо ви стоїте в місці, не призначеному для паркування або у призначеному, але без спеціального талона.

Інспектор фіксує порушення, після чого вносить інформацію про порушення в протокол із зазначенням статті, яку порушить водій. При цьому присутність водія або власника автотранспорту не обов'язкова. Роздруковане на мобільному принтері повідомлення кріпиться до лобового скла. Постанови про штрафи з доказовою базою правопорушення відправляються власникам транспортних засобів рекомендованими листами протягом трьох днів з дня винесення постанови про адміністративне стягнення.

Зараз інспектори оформляють штраф тільки неправильно припаркованим автомобілям, які істотно перешкоджають руху.

Як знайти свій автомобіль, якщо його евакуювали?

Інспектори евакуюють автомобілі тільки в супроводі патрульної поліції, яка безпосередньо і оформляє евакуацію. Використовуються евакуатори двох комунальних підприємств: Київтранспарксервіс і Центр організації дорожнього руху. Всього в Києві працює 10 евакуаторів.

Після затримання транспортних засобів інспектор повинен невідкладно повідомити про це в Нацполіцію, із зазначенням часу і місця, куди був евакуйований автомобіль. Цю інформацію зможуть знайти і самі автомобілісти - всі подібні відомості відразу ж розміщуються на веб-порталі КМДА в розділі "Майно".

Також можна зателефонувати за номером 102 або 1551, де вам повідомлять на який саме штрафмайданчик відправлений евакуйований автомобіль.

Скільки «коштує» припаркувати машину в недозволеному місці?

Забрати затриманий автомобіль зі штрафмайданчика, можна буде тільки після сплати штрафу, вартості транспортування і зберігання.

Тарифи за евакуацію: за авто до двох тон - 720 грн. Зберігання - 144 грн за добу. Штраф - 510 грн.

Раніше ми писали про те, де можна купити паркувальні талони.

Читайте також: Електромобілі в Україні будуть їздити на зелених номерах.

Cудові рішення щодо оскарження штрафів, ви можете знайти у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини