Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вибір бухгалтера-2019: які компанії стали найкращими на думку бухгалтерів

24 липня 2019, 10:03
765
0
Реклама

Сучасні реалії дають розуміння, що бухоблік - це не лише звітність, але й база для ухвалення управлінських рішень у бізнесі, тому номінації премії було більше про партнерів бухгалтерів. До того ж бухгалтери вважають за краще переконатися в правильності їх рішень і особисто вказати хто для них дійсно кращий. Більше 14 000 людей проголосували за компанії, чиїми послугами щодня користується кожен бухгалтер України.

Переможці Національної премії "Вибір бухгалтера" 2019:

Кращий лектор повчальних програм - Олександр Смирнов

Найактивніше бухгалтерське онлайн-співтовариство - БухБухУра

Краща облікова система для бухгалтера - 1С:Предприятие САБ

Кращий сервіс доставки документів - Вчасно від компанії EVO

Кращий портал пошуку співробітників - Rabota.ua

Краща юридична компанія - Asters

Кращий повчальний партнер - 7eminar.com

Кращий банк для бухгалтера - ПУМБ

Краща аудиторська компанія - AC CROWE

Оксана Ферчук, керівник сервісу обміну електронними документами "Вчасно":

"Ми раді, що бухгалтери України обрали "Вчасно" серед інших сервісів. Для нас це не просто премія, а стимул ще більше працювати, щоб зробити сервіс ще зручнішим для роботи з електронними документами. Ми розуміємо як важливо, щоб технології були простими, ефективними, звільняли від рутинних процесів. Наша мета - звести до мінімуму взаємодію з паперами. Нехай нудну роботу виконують алгоритми".

Максим Масюк, начальник управління Digital розвитку МСБ в ПУМБ:

"Перемога в цій премії є не лише підтвердженням того, що банк рухається в правильному напрямку, але і додатковим стимулом для подальшого вдосконалення банківських продуктів і сервісів для клієнтів".

Окрім основних номінацій, був ще "джокер" - "Прорив року" спеціальна номінація затверджена компанією ЛІГА:ЗАКОН. Цю премію отримав проект Mobile ID від Vodafone Ukraine за вклад в діджиталізацію країни.

У рамках ділової програми масштабного святкування Дня бухгалтера і аудитора гостям премії було презентовано результати вже другого Всеукраїнського дослідження "Індекс легкості роботи бухгалтерів - 2019".

Більше 1,5 тисяч бухгалтерів відповідали на важливі запитання про взаємодію бізнесу і держави. Дослідження виявило, що першочерговими реформами в податковій сфері бухгалтера бачать заборону змін до Податкового кодексу за рік до початку бюджетного року (назвали 61,5% опитаних) і впровадження персональної відповідальності податківців за незаконні рішення (45,6%). Причому другий пункт підтримали на 27,7% більше за опитаних, ніж минулого року.

Персональна відповідальність податківців нерозривно пов'язана з другим індикатором - кожен другий бухгалтер стикався з конфліктними ситуаціями з представниками держорганів за останні 3 року. Лише 6% бухгалтерів абсолютно впевнені в тому, що зможуть відстояти свої права у разі розбіжностей з податковими органами.

Результати опитування показали, що бухгалтерів турбують постійні зміни в законодавстві та двозначність трактування законодавчих вимог податковими органами. Це призводить до зростання навантаження на представників професії. Щоб знайти відповідь на робочі проблеми бухгалтери (71% опитаних) визнають, що витрачають на це найбільше часу. Також велику частину часу забирає робота з первинними документами (52,7%).

Ольга Таранова, директор напряму бухгалтерських продуктів і сервісів компанії "ЛІГА:ЗАКОН":

"Цього року ми бачимо тенденцію до зростання кількості скарг на рішення ДФС, а також зростання кількості судових справ у податковій сфері. Бізнес все частіше відстоює свої права в судовому порядку, не погоджуючись з тлумаченням чинного законодавства податковими органами або окремими податківцями".

Петро Кричун, Президент Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України:

"Складність податкової системи - одна і, частково, дещо суб'єктивна сторона, але є і інші. Слаборозвинена професійна інфраструктура, відсутність цивілізованого ринку податкового консалтингу, низький рівень винагороди за роботу з надмірною юридичною відповідальністю і завантаженістю роботи, надмірні очікування працедавців від одного професійного бухгалтера, спотворена і украй спірна практика правозастосування норм законодавства з боку контролерів - усі ці ознаки виступають тим фоном, на тлі якого бухгалтера робили свої оцінки".

Ніна Южанина, голова податкового комітету ВР України :

"Я починала з професії бухгалтера, в ній зростала. І я, як ніхто інший, відчуваю, які виклики доводиться долати щодня бухгалтерам. Думка бухгалтерів, висловлена незалежно, - напевно, для мене це завдання на майбутнє. Усі питання, які були озвучені, вимагають окремої дискусії, у рамках якої я могла б пояснити, довести, чому так, а не інакше".

Результати дослідження і премії в цілому - це крок назустріч для побудови ефективної комунікаційної платформи між бізнесом і державою. Це завдання стоїть перед ідейним ініціатором премії "Вибір бухгалтера" - компанією ЛІГА:ЗАКОН.

Нинішня церемонія "Вибір бухгалтера" дозволила зробити висновок: професія бухгалтера молодшає, аудиторія взаємодії міняється, адже багато молодих підприємців користуються бухгалтерськими продуктами нарівні з соціальними мережами.

Нагадуємо, підприємці можуть адмініструвати податкові питання просто в месенджері. Бот-бухгалтер ReporTax розраховує та сплачує податки, подає звітність для підприємців ІІ та ІІІ групи єдиного податку. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини