Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Киянам продавали фальшиві путівки на елітні курорти

29 липня 2019, 12:00
1609
0
Реклама

Київська місцева прокуратура № 2 повідомила про підозру директору приватного підприємства, який під приводом надання туристичних послуг заволодів коштами громадян на суму понад 4 млн грн.

Шахрай винайняв офісне приміщення в Дарницькому районі та облаштував його під туристичне агентство, де пропонував тури на елітні курорти Туреччини, Чехії, Мексики, ОАЕ, Індії і островів Балы, Мальдіви, Маврикій за цінами нижче ринкових.

Надалі під приводом бронювання поїздок він підписував з потерпілими договір про надання туристичних послуг і видавав касовий ордер про отримання грошових коштів. Проте надалі яких-небудь дій з організації цих поїздок не здійснював і документи для подорожей клієнтам не видавав.

Під час досудового розслідування до правоохоронних органів столиці звернулися 28 ошуканих громадян, які оплатили путівки в туристичному агентстві, проте послуги так і не отримали.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.4 ст. 190 КК - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, перевірити вашого туроператора на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА :ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Декілька туроператорів позбавлено ліцензій

Туроператорів зобов'язали забезпечити туристам фінансові гарантії

ВС вирішив, чи повинна турфірма відшкодувати збитки, якщо туристу не сподобався готель

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини