Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий кодекс чекають чергові зміни

8 серпня 2019, 12:48
3152
0
Реклама

Команда президента готує зміни до Податкового кодексу. Про це розповів голова ДПС Сергій Верланов в інтерв'ю агентству Інтерфакс.

Сергій Верланов відзначив, що вже восени на розгляд Верховної Ради буде представлений законопроект по BEPS (протидія схемам ухилення від податків).

Також ведуться переговори з МВФ щодо податкової амністії капіталу. На цьому етапі йдуть дискусії про знижені ставки: 9% як базова і 5% - понижена. Наприклад, може бути знижена ставка, якщо купуєш ОВДП: повертаєш гроші в країну - ставка нижча. Поки умови різні і вони дискутуються.

В той же час Верланов відмітив, що змінювати спрощену систему оподаткування наміру у податкової служби немає.

Крім того, обговорюються зміни в оподаткуванні IТ. "Ця історія ширша, ніж просто зняти частину оподаткування з IT. Це питання ВВП, валютної виручки та інновацій. І цю історію зараз держава разом з індустрією балансуватиме. Думаю, буде окремий проект. IT - це один з тих секторів, які можуть згенерувати додаткове зростання ВВП, - ті 7% в 2021 році, про яких говорить президент. І тут потрібно робити кардинальні речі. Простим еволюційним шляхом ми цього не досягнемо, живемо в реаліях 2,5-3,5% зростання", - сказав Верланов.

Готується також пакет законопроектів відносно самоштрафів по незареєстрованих податкових накладних при реалізації на неплатника ПДВ, перегляду деяких питань адміністрування податків і створення Єдиного рахунку для сплати податків по аналогії з митницею.

"Над цими проектами ми довго працювали, зміни впроваджуватимуться поступово, тому нас чекає дуже активна в законотворчому плані осінь", - підкреслив Верланов.

Якою буде нова податкова служба читайте в ексклюзивному інтерв'ю Сергія Верланова для ЛІГА:ЗАКОН

Перевірити вашу компанію і своїх контрагентів можна з допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини