Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому і скільки доведеться платити за музику: Кабмін вніс зміни до ставок роялті

19 серпня 2019, 12:20
1246
0
Реклама

Кабмін постановою від 14.08.2019 р № 696 затвердив тимчасові ставки винагороди (відрахувань) для користувачів об'єктів авторського права і суміжних прав

Про те, що таке роялті і навіщо його використовувати, ми писали раніше.

Організації колективного управління застосовують затверджені постановою №71 ставки винагороди (роялті) як тимчасові тарифи на термін до шести місяців у разі недосягнення згоди на переговорах про встановлення тарифів. Так, ставки для тих суб'єктів, які ще не домовилися про їх розмір з ОКУ, будуть фыксовані. За ст. 20 Закону № 2415 зазначені організації повинні домовитися шляхом переговорів про відповідні тарифи з профільними організаціями, об'єднаннями користувачів і окремими користувачами, які приєдналися до обговорення.

Тарифи поширюються на юридичних осіб, в тому числі на державні та комунальні телерадіоорганізації, які здійснюють кабельну ретрансляцію, публічне сповіщення (публічне повторне сповіщення) шляхом трансляції і ретрансляції зазначених об'єктів суміжних прав в передачах ефірного, супутникового, кабельного телебачення і радіомовлення або через Інтернет, в зокрема провайдери програмної послуги, а також інші суб'єкти господарювання.

Також Кабмін доручив Мінекономрозвитку до 1 вересня 2019 року забезпечити проведення дослідження з метою затвердження ставок винагороди (роялті) і подати на розгляд Кабінету Міністрів проект акту за ставками тимчасових тарифів.

У той же час з умов виплати винагороди (роялті), затверджених постановою Кабміну № 71, викреслили норми щодо:

- можливості зменшення розміру винагороди (роялті) в залежності від характеру комерційного використання фонограм або відеограм;

- порядку розподілу суми зібраної винагороди (роялті) між особами, які можуть управляти майновими правами на фонограми і зафіксовані в них виконання.

Читайте також: Податківці оновили план перевірок підприємців

Напомним, что проверить вашего контрагента на благонадежность и осуществлять его дальнейший мониторинг можно с помощью сервиса CONTR AGENT от ЛІГА:ЗАКОН. Вы можете проверить контрагента, который вас интересует, прямо сейчас, оформив заявку на тестовый доступ к сервису.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини