Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Біометричний паспорт для дитини: з якого віку оформлюється та скільки коштує

20 серпня 2019, 09:00
42565
0
Реклама

Оформити біометричний паспорт дитині можна від самого її народження. Цей документ буде дійсним впродовж 4 років. Про це повідомило МВС на сторінці у Facebook.

Забрати готовий паспорт може один з батьків (зі своїм паспортом та свідоцтвом про народження дитини) або інша особа за наявності нотаріально завіреної довіреності.

Вартість дитячого закордонного паспорта становить 682 грн при оформленні за 20 робочих днів. Для оформлення цього документу за 7 робочих днів доведеться заплатити 1034 грн.

Читайте також:виїзд дитини за кордон: список обов'язкових документів.

“Сфотографуватися на паспорт можна й в міграційній службі при подачі документів. Але якщо у вашої дитини (віком до 12 років) з фотографуванням виникають проблеми: лякається фотоспалаху, не може всидіти на місці, не закривати очей більш ніж 2 секунди, самостійно принесіть нам одну фотокартку”, - йдеться в повідомленні.

Вимоги до фото:

- розмір 10х15 сантиметрів;

- зображено 70% обличчя;

- білий фон, ніяких сторонніх предметів;

- чіткі контури;

- без дефектів.

При подачі фото на паспорт необхідно надати оригінал свідоцтва про народження, ІПН (якщо є) та паспорт одного із батьків.

Раніше ми писали про те, що новонароджених українців з нового року можна буде реєструвати онлайн.

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Нагадуємо, що ЛІГА:ЗАКОН запрошує на практикум «Захист ТОП-менеджменту від кримінального переслідування», який відбудеться 30 серпня. Більш детальна інформація про захід та умови участі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини