Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсьогодні почнуть штрафувати за нерозмитнені «євробляхи»

22 серпня 2019, 10:15
472
0
Реклама

У ДФС нагадали, що з 22 серпня запроваджуються нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

У власників автомобілів з іноземною реєстрацією був час оформити свої автівки та уникнути таких штрафів. Так, українці за пільговий період з 25 листопада 2018 року до 22 лютого 2019 року розмитнили понад 218 тис. транспортних засобів, за які сплачено 13,6 млрд грн, а з 23 лютого по 18 серпня 2019 року було оформлено 107,6 тис. транспортних засобів, за які сплачено майже 7,7 млрд грн.

Відтепер у разі перевищення строку доставки ТЗ особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Так, перевищення від 20 до 30 діб - сума штрафу складатиме 85 тис. грн, понад 30 діб, також у разі втрати або розкомплектування ТЗ - 170 тис. грн або конфіскація.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого ТЗ у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч НМДГ - 34 тис. грн.

Перевірити вашу компанію і своїх контрагентів можна з допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Читайте також: МВС повідомило, коли почне працювати система відеофіксації порушень ПДР.

Нагадаємо, запровадження штрафів відтерміновували двічі. Крім того, Президент вже подав законопроект (№10462), яким пропонується відтермінувати до кінця року дату початку застосування штрафних санкцій.

Зверніть увагу: за допомогою інструментів ІПС «ЛІГА:ЗАКОН» можна порівнювати редакції будь-яких нормативних актів та оперативно отримувати інформацію про зміни в документі. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини