Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон має намір створити електронний кабінет забудовника

27 серпня 2019, 09:45
501
0
Реклама

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе під час звіту урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» повідомив про те, що найближчим часом Міністерство планує втілити 2 проекти:

Електронний кабінет забудовника - за словами заступника міністра, найбільші корупційні ризики існують при видачі дозволів Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ). Тому, найперше, що потрібно - впровадження ефективного електронного кабінету забудовника. Це дасть можливість швидко та зручно отримувати дозвільні документи у будівництві.

Відкритий і прозорий розгляд дозволів для зведення до нуля необґрунтованих відмов - це онлайн-трансляція засідань при ДАБІ, відеозапис у відкритому доступі на сайті. Замовник може бути присутнім на цій комісії, може апелювати, а в кінці засідання отримує протокольне зауваження. Парцхаладзе зауважив, що запровадивши таку практику, необґрунтовані відмови можна буде знизити до нуля.

Читайте також:

В Україні змінюються правила будівництва житлових будинків: ФОТО

Безпечна купівля житла: поради від Мін'юсту

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України. Сервіс створений для самозайнятих і корпоративних юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини