Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Команда Зеленського запровадить податкову амністію і боротиметься з псевдо-ФОП

28 серпня 2019, 13:55
2837
0
Реклама

Депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев обіцяє зробити все, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків, використовуючи єдиний податок. Про це він розповів у інтерв'ю ЕП.

За словами Гетманцева, змінювати умови оподаткування малого бізнесу не планується і система ФОП повинна залишитися. Але щодо середнього і великого бізнесу є два негативні моменти, які планується усунути:

- ухилення від оподаткування з використанням низькоподаткових юрисдикцій;

- виключення використання псевдо-ФОП.

Виводити великий бізнес з ФОП планується шляхом запровадження електронного чека. Йдеться про впровадження цифрових РРО. ФОП враховуватимуть свої операції через систему, але вона не вводитиметься абсолютно по усіх видах товарів. Спочатку вона запроваджуватиметься по товарах, які найбільш схильні до ухилення.

"Якщо ФОП за рік продає товари на 5 млн грн, нехай продає, але якщо за день, то це не зможе так працювати. Ми зробимо усе, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків з використанням моделі єдиного податку", - зауважив Гетманцев.

Нагадаємо, Данило Гетманцев раніше розповів, що в партії розробляються рішення відносно зловживань ФОП в контексті ухилення від оподаткування

Також планується запустити податкову амністію у пакеті з BEPS і ратифікацією угоди про автоматичний обмін податковою інформацією.

Амністія буде платною. Загальна ставка - 5%, знижена, - 2,5% при інвестуванні в облігації держпозики. Підвищена ставка стягуватиметься з декларування негрошових активів. Щоб активи були амністовані, вони мають бути повернені Україні в грошовій формі і розміщені на рахунках українських банків.

Депутат підкреслив, що перша мета податкової амністії - дати можливість людям, які 28 років отримували прибутки в різних формах, обілитися. "Підвести рису під тим, що було за 28 років, і почати нову фінансову історію з чистого аркуша", - відмітив він.

Передбачається, що гроші у розмірі 300 000 грн. будуть амністовані кожному - поза незалежністю від того, подав хтось декларацію або ні.

Читайте також:

"Слуга народу" готує податкові сюрпризи для бізнесу

Українцям запропонують декларувати прибутки усієї сім'ї

Як закрити компанію-нерезидента

Зверніть увагу: В Україні з'явився бот-бухгалтер!

Бот-бухгалтер ReporTax для ФОП уміє розраховувати і оплачувати податки, а також подавати звітність до держорганів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини