Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент запропонував запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду бурштину

5 вересня 2019, 16:39
387
0
Реклама

4 вересня Президент вніс до Верховної Ради і визначив як невідкладний законопроект №2059 про посилення кримінальної відповідальності за незаконне видобування або переміщення бурштину через кордон.

Згідно з проектом, у Кримінальному кодексі з'являється нова стаття 240-1 - "Незаконне видобування бурштину".

За незаконне видобування бурштину запропоновано штрафувати від семиста до трьох тисяч НМДГ (від 11 тис 900 грн до 51 тис. грн) або карати обмеженням волі на строк від 1 до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Реалізація, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка незаконно видобутого бурштину буде каратися штрафом (від 51 до 170 тис. грн.) або обмеженням волі на строк від 3 до 6 років або позбавленням волі на той же строк.

За ті ж дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або повторно, або у значних розмірах, а також вчинені на територіях або об'єктах природно-заповідного фонду, - позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Під значним розміром слід розуміти вартість бурштину, що в сто і більше разів перевищує НМДГ (більше 960 тис. 500 грн.)

Про перші кроки і рішення нової влади читайте тут.

Стежте за оновленнями в модулі "Законопроекти" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовим доступом до продуктів ІПС ЛІГА :ЗАКОН можна скористатися тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини