Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовий збір можуть скасувати

10 вересня 2019, 15:10
7483
0
Реклама

Глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що в Україні можуть скасувати військовий збір. Зараз він утримується як податок на прибуток і становить 1,5% від доходів фізосіб. Зараз українці щорічно платять 20 млрд. грн військового збору, а всього з 2014-го вони заплатили 69,5 млрд грн.

Богдан повідомив, що збір скасують, якщо в Україні покращиться економічна ситуація. А за його словами, вона поступово налагоджується. Але конкретних строків щодо скасування збору він не назвав.

«Це питання бюджету. Якщо буде рости економіка. Економіка вже почала зростати. Ви знаєте, що ВВП за другий квартал - 4,7%, чого не було раніше в Україні», - зазначив він.

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Військовий збір у серпні 2014 року ввела Верховна Рада для фінансування військових витрат. Він регулюється законом № 71-VIII від 28.12.2014. Податок надходить до загального фонду державного бюджету. Спочатку народні обранці припускали, що діяти він буде до 1 січня 2015 року. Але потім його продовжили на невизначений термін з формулюванням «до завершення реформи ЗСУ».

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня. Детальніше про захід за посиланням

Читайте також:

Підприємців-єдинників 2-4 груп можуть зобов'язати використовувати РРО

Іноземним компаніям дозволили виводити кошти від продажу цінних паперів без обмежень

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини