Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям обіцяють дешеві кредити на купівлю землі

24 вересня 2019, 12:15
2997
1
Реклама

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі "Свободи слова" розповів, які фінансові інструменти дозволять українцям купувати землю після відкриття ринку.

Зокрема, одним з таких інструментів буде компенсація процентної ставки. Тобто людина може взяти під низьку процентну ставку (наприклад, 5%) кредит і купити землю за ці гроші або використовувати ці гроші на розвиток бізнесу на землі.

Також буде певна кількість землі з фіксованою низькою ціною для фермерів. Крім того, буде можливість першочергового викупу для тих, хто має право оренди ділянки, або живе на нім.

Міністр зазначив, що впроваджуватимуться й інші фінансові інструменти, в яких буде задіяна держава, банківська система, а також міжнародні та українські організації.

Нагадаємо, текст законопроекту про ринок землі оприлюднений для громадського обговорення. У проекті передбачено, що українці, яким належить право постійного користування та довічного успадковного володіння земельними ділянками с/г призначення, зможуть викупити такі ділянки у власність з розстрочкою платежу до 5 років за ціною, рівною нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок без проведення земельних торгів. Передбачається, що закон набуде чинності з 1 жовтня 2020 року.

Відмітимо, Зеленський доручив прийняти Закон про ринок землі до кінця року.

Зверніть увагу, що уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS- маяк і SMS- маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини