Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Нацбанку розповіли про зміни після прийняття Закону про «спліт»

27 вересня 2019, 15:45
841
0
Реклама

26 вересня відбулась зустріч представників Нацбанку з представниками страхового ринку, яка була присвячена крокам Нацбанку після ухвалення Закону про «спліт».

Перший заступник Голови Нацбанку Катерина Рожкова зазначила, що до кінця червня 2020 року регулятором страхового ринку лишатиметься Нацкомфінпослуг. Національний банк стане регулятором ринку з 1 липня 2020 року.

Вона розповіла, що у перехідний період регулювання не зміниться і переліцензування компаній через зміну регулятора не буде.

В Нацбанку зазначили, що передбачено три базові вимоги до страхових компаній:

- наявність і достатність власного капіталу;

- прозора структура власності;

- дотримання законодавства про фінмоніторинг.

Читайте також: грошові перекази українців візьмуть на контроль

Також Катерина Рожкова нагадала, що Національний банк працюватиме над гармонізацією вимог для небанківських фінустанов з нормами європейського законодавства, проте робитиме це поступово і враховуючи пропозиції ринку.

Крім того, в Нацбанку обіцяють працювати над новим регулюванням, потрібним ринку, включно з новими законами про фінансові послуги, страхування, кредитні спілки та інші. Водночас акти Кабінету Міністрів та Нацкомфінпослуг залишатимуться чинними до ухвалення Національним банком нових документів на їх заміну.

Про перші кроки та рішення нової влади читайте тут

Перевірте потенційного контрагента за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини