Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кияни почнуть отримувати штрафи за порушення, зафіксовані на дорожні камери

8 жовтня 2019, 11:45
5435
2
Реклама

У Києві скоро завершиться тестування нової системи фіксації порушень ПДР. Про це ЛІГА.Tech повідомив в інтерв'ю Микола Пихтін, гендиректор КП Інформатика.

Як працюватиме нова система?

Нові камери візуально схожі на шпаківні. Вони складаються з радара-детектора, камери машинного зору і аналітики. Якщо машина перевищує швидкість, Спецприлад фіксує номер. За номером в базі поліції знаходиться відповідний автомобіль. Штрафна квитанція формується автоматично, розповів Пихтін.

У прес-службі Kyiv Smart City розповіли, що вже закуплено 20 таких приладів: 5 вже встановлені і знаходяться на тестуванні, інші поки що знаходяться на стадії монтажу. На закупівлю систем було витрачено 20 млн. грн.

Що буде зі старими камерами?

Як відомо, камери для вимірювання швидкості в Києві стоять вже давно, проте, за словами Пихтіна, для автоматичного виписування штрафів вони не підходять.

«Ми своєю системою можемо міряти емпіричну швидкість - між двома точками. Але це для статистики - не для штрафів. Адже у нас з самого початку не стояло такого завдання, потрібно було тільки аналізувати швидкість руху в смузі і наявність заторів», - пояснив він.

Друга причина для заміни камер - їх сертифікація. Попередні камери не мали відповідних сертифікатів. Зараз цю процедуру проходять два нових прилади, ще один вже її має - поки що єдиний в Україні.

Після тестів і звітів, які повинні бути закінчені до листопада, Кабмін повинен видати відповідне розпорядження про старт повноцінного використання системи.

Читайте також:

До кінця року "євробляхи" можна розмитнити за спрощеним порядком

Скоро відкриють рух через новий Шулявський шляхопровід

Перевірити забудовника перед покупкою квартири можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити повнофункціональний тестовий доступ до сервісу можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини