Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартість внутрішніх авіаперевезень може знизитись

11 жовтня 2019, 09:00
401
0
Реклама

Міністерство інфраструктури запропонує Верховній Раді скасувати податок на додану вартість з внутрішньоукраїнських авіарейсів.

Про це в інтерв'ю «1+1» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Для того, щоб розвивати внутрішню авіамобільність, будемо пропонувати Верховній Раді відмінити ПДВ на внутрішні перевезення. Тому що якось це дивно виглядає, коли на міжнародні авіарейси ПДВ немає, а на внутрішні є», - зазначив він.

За словами міністра, наразі внутрішнє авіасполучення в Україні нерозвинене, а авіакомпанії, які здійснюють перельоти між містами України, зазнають збитків.

«На Закарпаття літає лише один літак. За сезон 5 млн грн компенсації на користь авіакомпанії повинна зробити місцева держадміністрація, тому що рейси збиткові. Кажуть, що мало літаків, але ці рейси недозавантажені, тому що дорого», - підкреслив він.

Очікується, що скасування ПДВ на внутрішні авіарейси буде стимулювати розвиток авіатранспорту як альтернативи залізниці та автодорожньому транспорту.

Читайте також:

- У світі зростає кількість туристів

- Кабмін планує знизити ціни на авіаквитки та розширити географію безвізу

- Збільшено штраф за відмову у проїзді пільговикам

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини