Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди потрапить авто на єврономерах, якщо його конфіскували?

15 жовтня 2019, 17:30
2408
0
Реклама

Автомобілі, які конфіскували для продажу, але не продали за 3 сесії торгів, віддають безкоштовно. Про це розповів генеральний директор електронної торговельної площадки Мін'юсту "СЕТАМ" Віктор Вишнів, передають finance.ua.

"Якщо в країні почнеться масштабна кампанія з конфіскації автомобілів з єврономерами через порушення митного режиму, ми готові до збільшення навантаження й організації масових продажів”, - сказав Вишнів.

Водночас існує практика безоплатної передачі авто іншому власнику. Автомобілі безкоштовно передають закладам, які згідно із законом мають на це право. Це, зокрема, медичні, соціальні установи, військові частини, установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, державні органи.

«За весь час роботи військовим частинам передали близько тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше віддають перевагу військовим. Вони часто відчувають нестачу транспортних засобів. Техніку потребують військові частини, які знаходяться «на передку», в районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані і самі їх ремонтують», - розповів гендиректор підприємства.

Нагадаємо, що Кабмін врегулював питання митного оформлення транспортних засобів, які ввозяться на митну територію України, продовживши дію Тимчасового порядку розмитнення авто. Дію порядку продовжено до кінця року.

Читайте також:

Кияни почнуть отримувати штрафи за порушення, зафіксовані на дорожні камери

Водія не можна оштрафувати за неввімкнення фар авто за межами міста: рішення суду

Юридична компанія Juscutum, яка входить до Групи компаній ЛІГА, першою в Україні випустила мобільний додаток у сфері юридичних послуг Juscutum Legal Alarm. З його допомогою ви зможете зробити екстрений виклик адвоката, налаштувати автоматичне повідомлення про подію рідними та отримати інструкції щодо «Що робити».

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини