Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев роз’яснив, як загальне посімейне декларування допоможе українцям зекономити

17 жовтня 2019, 11:11
453
0
Реклама

Глава комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю BIHUS info пояснив, чим повинна завершитись податкова реформа в Україні.

«Ми плануємо завершити податкову реформу загальним декларуванням. В нашій концепції це - посімейне декларування. Ви зможете задекларувати всю свою сім'ю, сукупний оподатковуваний дохід і свої вирахування на всіх ваших утриманців та дітей, а також всі пільги, які ви маєте на сім'ю в одній декларації. Таким чином ви зменшуєте своє оподаткування» - пояснив політик.

Данило Гетманцев стверджує, що загальне декларування фінансово вигідніше, ніж таке, яке ми маємо зараз: «Після проведення реформи буде багато можливостей для податкової знижки, тож заповнюючи декларацію ви платитимете менше. Це дозволить зекономити», - сказав він.

Як буде функціонувати нова система для сплати податків?

Для громадян це буде лише одна декларація в електронній формі - крім неї для сплати податків більше нічого заповнювати не треба. Процедуру можна буде здійснювати онлайн, через електронний кабінет на сайті контролюючого органу.

Гетманцев пояснив, що в реформу закладено принцип справедливого оподаткування: «Податки будуть сплачуватись з різниці між витратами та доходами. От, наприклад, ви поїхали на відпочинок в Україні: за нової системи витрачену на відпустку суму можна вирахувати з доходу, вона оподатковуватись не буде. Або ви пішли навчатись на другу вищу освіту - з грошей, які ви витратили на навчання, податок також не буде сплачуватись».

Проте така система чекає на нас ще не скоро. За словами Гетманцева, вона буде впроваджена лише після повного проведення податкової реформи.

Читайте також:

За що можуть позбавити субсидій

Зеленський пропонує запровадити мораторій на перевірки ФОПів

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП!

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини