Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати прийняли у першому читанні проект Держбюджету-2020

18 жовтня 2019, 16:19
1745
0
Реклама

Депутати розглянули в першому читанні проект Закону про Державний бюджет України на 2020 рік (законопроект № 2000) і прийняли висновки і пропозиції до нього в якості Бюджетних висновків Верховної Ради.

Кабінету Міністрів доручено підготувати проект Закону про Державний бюджет України на 2020 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків Верховної Ради України та подати його на розгляд ВР у двотижневий строк з дня набрання чинності прийнятою постановою.

Відповідний проект постанови № 2000-П Верховна Рада прийняла на засіданні 18 жовтня.

При підготовці законопроекту Кабмін має передбачити у 2020 році підвищення державних соціальних стандартів, насамперед прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, виходячи з фінансових можливостей держави, визначених з урахуванням уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2020 рік.

Також у зв'язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати Кабмін повинен при доопрацюванні проекту збільшити видатки по бюджетних програмах Держбюджету і визначити додаткові видатки місцевих бюджетів на підвищення заробітної плати працівникам бюджетних установ освіти, культури, охорони здоров'я, науки, соціального захисту населення.

Про запропонований прожитковий мінімум та мінімальну зарплату ми писали тут.

Стежте за оновленнями в модулі "Законопроекти" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовим доступом до продуктів ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна скористатися тут

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіку планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

- Прив'язку соцвиплат до прожиткового мінімуму хочуть скасувати

- У 2023 році долар коштуватиме 30,55 грн

- Бізнес переведуть на безготівкові розрахунки до 2021 року

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини