Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава буде виплачувати штрафи платникам податків у випадку порушення адміністрування: Гетманцев про податкові законопроекти

21 жовтня 2019, 17:05
891
0
Реклама

21 жовтня в Торгово-промисловій палаті України відбулася зустріч бізнес-спільноти з головою Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим.

На заході здійснили огляд законодавчого пакету з оподаткування. Зокрема, обговорили законопроекти №1210 та 1210-1, а також 1209 і 1209-1 щодо змін до Податкового кодексу та інших законів. Детальніше про ці документи читайте тут і тут.

Данило Гетманцев зазначив, що ці законопроекти не є тільки антиофшорними.

«Так, більша їх частина - це AntiBEPS, але крім цього там є норми, що торкаються зміни адміністрування оподаткування і реформи відповідальності. Ми вперше робимо державу реально відповідальною перед платниками податків. Тобто держава повинна буде виплачувати конкретні штрафи в користь платників податків у випадку порушення. А також пеню за затримку виплат на користь платників податку», - розповів він.

Також за його словами планується запровадити:

- обставини, які пом'якшують відповідальність та звільняють від відповідальності платників податків;

- обов'язкову мотивувальну частину податкового повідомлення-рішення;

- обов'язок податкового органу не тільки розглянути, але і спростувати доводи, які містяться в запереченнях платника податків на акт перевірки;

- Апеляційну раду, яка повинна виступити квазіарбітром між платником податків і податковим органом, як друга інстанція в адміністративному оскарженні.

Гетманцев вказав, що ці законопроекти стоять на порядку денному у Парламенті.

«Ми їх не встигли розглянути в четвер, просто не дійшла до них черга. Вони будуть слухатись по процедурі повного розгляду, тому що там більше ста статей і для розгляду кожного із них потрібно близько години. Тому на наступному тижні вони стоятимуть одними з перших у порядку денному», - зазначив він.

Нагадаємо, що Федерація роботодавців розкритикувала проект змін до Податкового кодексу, а Європейська Бізнес Асоціація закликала звернути увагу на зауваження від бізнес-спільноти відносно проекту № 1210-1.

Вам також буде цікаво:

Податкова знову оновила план перевірок бізнесу

За що податківці більше не можуть штрафувати

Податкова реформа: що важливо знати про законопроект № 1210

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіків планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини