Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українців хочуть змусити самостійно замовляти і оплачувати автономери

23 жовтня 2019, 13:35
3142
0
Реклама

У сервісних центрах МВС можуть перестати видавати автомобільні номери і українцям доведеться самостійно замовляти та оплачувати їх у приватних компаній. Відповідні зміни пропонуються законопроектом, який опубліковано на сайті МВС для обговорення 18 жовтня 2019 року.

Необхідність таких змін обґрунтовується тим, що практика централізованої закупівлі автономерів занадто витратна для Держбюджету. Адже попри те, що українці при реєстрації своїх авто оплачують повну вартість комплекту, витрати на транспортування, оплату праці та відряджень співробітників сервісних центрів несе держава.

Документом пропонується віддати право виробляти автономери приватним компаніям. Такі компанії внесуть до спеціального реєстру, за допомогою якого буде проводитись облік всіх виготовлених держзнаків. МВС матиме змогу відстежити, хто саме виготовив той чи інший номер.

Планується, що сервісні центри МВС як і раніше під час реєстрації будуть присвоювати номер автомобілю, який реєструється. Однак після цього з уже відомими даними держзнака потрібно буде самостійно звернутися в уповноважену приватну компанію для його виготовлення.

В МВС переконані, що така ініціатива забезпечить економію бюджетних коштів та призведе до розвитку малого бізнесу.

Читайте також:

Правила видачі водійських прав змінилися

Штрафи за «євробляхи» відтермінували не для всіх

ТОП-10 новин для автомобілістів

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини