Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємця оштрафували на 125 тис. грн за неоформленого працівника на стажуванні

28 жовтня 2019, 15:55
4047
0
Реклама

Стажування при прийнятті на роботу законодавчо передбачено лише для певних категорій осіб. Про це нагадують у Держпраці.

Штраф у сумі 125 190 гривень накладено на суб'єкта господарювання, що працює у туристичній галузі у Чернівцях за використання найманої незадекларованої праці.

Фізична особа-підприємець допустила до роботи без укладення трудового договору працівницю та не повідомила податкову службу про прийняття даної особи на роботу.

Факт незадекларованої зайнятості виявлено фахівцями Держпраці у співпраці з представниками податкової служби.

У ході інспекційного відвідування було встановлено ту обставину, що працівниця здійснювала трудову діяльність у процесі стажування.

Держпраці наголошує, що суб'єкти господарювання зобов'язані знати: проходження стажування при прийнятті на роботу законодавчо передбачено лише для певних категорій осіб. Яких саме категорій читайте тут.

Якщо ж посада працівника не належить до цих категорій, то такого працівника має бути прийнято на роботу за правилами Кодексу законів про працю України. У разі необхідності - із випробувальним терміном.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення податкової про прийняття працівника на роботу.

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіків планових перевірок Держпраці та інших органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Податківці можуть без попередження проводити перевірки щодо працевлаштування та виплати зарплат

До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Що буде, якщо фізособа-підприємець вчасно не сплатить ЄСВ і ЄП?

За борги по сплаті ЄСВ можуть заборонити виїзд за кордон

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини