Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив вартість доступного житла для населення

30 жовтня 2019, 14:35
2312
0
Реклама

Кабмін вніс зміни в Порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом на виїзному засіданні в Маріуполі.

Постанову доповнено нормою щодо визначення граничної вартості 1 кв. метра житла для населених пунктів, які розташовані на відстані до 15 км від меж обласних центрів та міста Києва. Вона не може перевищувати опосередковану вартість, збільшену у 1,5 рази.

Повідомляється, що до внесення змін в населених містах-супутниках столиці та обласних центрів гранична вартість приймалась як опосередкована без збільшуючого коефіцієнта, що унеможливлювало придбання житла в них. Люди купляли житло в Києві та обласних центрах з коефіцієнтом 1,75.

Очікується, що внесені зміни нададуть можливість учасникам програми обирати більш дешеві об'єкти за межами міста Києва та обласних центрів.

Крім того, постановою передбачено, що Мінрегіон з 15 листопада до 1 грудня може здійснювати коригування розподілу бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями у разі загрози невикористання коштів до кінця бюджетного року.

Читайте також:

Забудовники не сплачуватимуть пайовий внесок у розвиток інфраструктури

Забудовникам заборонили недобросовісну рекламу новобудов

Перевірити благонадійність забудовника можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

А уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини