Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати заборонили суцільну вирубку лісів Карпат

30 жовтня 2019, 16:51
385
0
Реклама

На засідання 30 жовтня Верховна Рада прийняла Закон про заборону суцільної вирубки ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону (законопроект № 0873).

Документ встановлює заборону на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних рубок головного користування та будь-яких інших суцільних рубок у високогірних лісах, у лісах у лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України.

Виняток: розробка суцільних вітровалів і буреломів, а також пошкоджених хворобами і шкідниками насаджень.

На стрімких схилах у гірських ялицево-букових лісах Карпатського регіону дозволяються лише вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування та оздоровлення лісів.

На пологих і спадистих схилах у гірських ялицево-букових деревостанах проводяться лише поступові і вибіркові рубки.

Також забороняється проведення рубок головного користування в господарській зоні національних природних парків та у заказниках.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Читайте також:

Вводиться кримінальні відповідальність за котрабанду лісу

Почали діяти нові вимоги до якості деревини

Перевірити благонадійність будь-якої компанії можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

А уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини