Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова нагадує, про що треба пам’ятати ФОПу, який продає товари через Інтернет-магазин

31 жовтня 2019, 17:00
8205
0
Реклама

Територіальне управління ДПС у Львівській області роз'яснює, як фізичній особі-підприємцю здійснювати торгівлю через власний Інтернет-магазин і при цьому застосовувати спрощену систему оподаткування 2 або 3 групи.

Нормами ПКУ дозволено продаж товарів платниками єдиного податку як громадянам, так і суб'єктам господарювання. Код виду економічної діяльності (КВЕД) 47.91 - роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет.

У разі здійснення діяльності через Інтернет-магазин підприємцю слід дотримуватися норм ПКУ, що регулюють спрощену систему оподаткування. Це, зокрема:

- контроль обсягу доходу (2 група - 1.5 млн. грн, 3 група - 5 млн. грн на рік);

- необхідність застосування РРО після перевищення обсягу продажу в 1 млн. грн. (не стосується ФОПів, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту - для них застосування РРО є обов'язковим відповідно до п.296.10 ПКУ);

- здійснювати розрахунки за відвантажені товари виключно в грошовій формі (готівковій, безготівковій) відповідно до п.291.6 ПКУ.

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП.

Читайте також:

- Діють нові форми реєстраційних документів для єдинників

- До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Нагадаємо, що за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН - можна онлайн реєструвати торгові марки в Україні, ЄС та США. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини