Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

IT-спеціалістам та дизайнерам на фрілансі не доведеться використовувати РРО

1 листопада 2019, 09:03
2599
0
Реклама

Правила використання РРО, як і раніше, будуть стосуватися суб'єктів господарювання в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за які розраховуються в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (надання послуг).

Тобто не всіх безготівкових розрахунків, а лише розрахунків за допомогою платіжних карток, QR-коду або інших форм електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо.

Що є безготівковим розрахунком?

Відповідно до Інструкції безготівкові розрахунки - перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, унесених ними готівкою в касу банку, на рахунки отримувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях чи в електронному вигляді.

Отже, під безготівкові розрахунки, які здійснюються на підставі розрахункового документа, обов'язкове застосування РРО не підпадає.

Відзначимо, що майже всі оплати за договорами з фрілансерами проводяться на підставі розрахункових документів.

Нагадаємо, що ви можете подивитись на свій бізнес очима податківців через сервіс Liga:Report, який допоможе вчасно отримувати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, контролювати успішність сплати податків, а також ефективно взаємодіяти з податківцями.

Читайте також:

Депутати хочуть суттєво підвищити ліміти для ФОПів

До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Податківцям можуть дозволити закривати непрацюючих ФОПів

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини