Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІР Ukraine NOW – підсумки форуму

6 листопада 2019, 10:07
265
0
Реклама

1 листопада в столичному Radisson Blu Hotel відбувся ІР Ukraine NOW - Форум, присвячений обговоренню актуальних питань сфери інтелектуальної власності та перших підсумків співпраці юристів і влади.

Представники обох сторін обговорили IP та інвестиції.

Дмитро Наталуха, народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку висловив стурбованість щодо потенційного випаду промисловості, виробництва і новацій з порядку денного через нагальні питання, на кшталт відкриття ринку землі:

«На сьогоднішній день ми вже ведемо роботу над законопроектом «Про індустріальні парки». В процесі ми приходимо до ключового висновку, ІС - це дійсно економічна категорія, тому попереду дуже багато роботи».

За словами Дмитра Романовича, заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, IP-реформа - один з ключових пріоритетів Міністерства. На думку Романовича, держава повинна якомога менше втручатися в кожну зі сфер.

Відносно питань розвитку інфраструктури та підтримки інновацій, він підкреслив - співпраця залишає бажати кращого. Він переконаний, що для розвитку інновацій присутні всі елементи: бізнес, НТУ, фонди тощо. Разом з тим, повна відсутність інфраструктури позбавляє бізнес можливості співпрацювати з винахідниками.

Сергій Козьяков, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів - голова палати з питань підбору та публічної служби суддів підкреслив, що в зв'язку з підписанням закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування ( проект №1008), члени Комісії, незалежно від стажу, припиняють свої повноваження, а новий склад ВККС запрацює тільки через півроку. Він порекомендував АПУ об'єднати свої зусилля з ААУ в лобіюванні завершення процедури формування IP-суду.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги!

За словами Ярослава Огнев'юка, партнера практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenkо, правовласники сприймають антіконтрафакт і brand protection як бізнес-проект - інвестиції, який повинні окупатися. Серед іншого, пан Огнев'юк виділив повну невіру бізнесу в правоохоронну систему і відсутність розуміння / свідоме ігнорування проблеми контрафакту.

Він підкреслив - необхідна сильні комунікація та просвіта щодо політики дій правоохоронних органів і наявності в них конкретних стратегій подолання наявних проблем.

Про Геймінг і блокування мобільних додатків в Google Play Store, App Store розповіла Тетяна Харебава, керівник юридичного департаменту SportLabsGroup, адвокат. Вона підкреслила, що рівень зацікавленості в геймингу полягає в грошовому еквіваленті:

«Тим, хто не грає у відеоігри цікаві цифри. 91 мільярд із коефіцієнтом підвищення на 20-30% - це досить таки непогані цифри. Ця індустрія досягла такого рівня розвитку, що вже стала окремим напрямком. Чому це цікаво для IP? Відеогра - це золота жила для юристів, так як тут є будь-який об'єкт ІВ, від комерційної таємниці до патенту.

Про блокчейн розповів Назар Поливання, партнер Axon Partners. Він підкреслив - це не панацея, а лише база даних для безпечної передачі цінності в анонімному середовищі. Зокрема, його можна використовувати для підтвердження дати створення об'єкта. Незмінність блокчейну позбавляє можливості його злому. Крім того, він фіксує ланцюги поставок, що дозволяє відстежувати кожен етап виробництва об'єкта і підтверджувати оригінальність продукту.

В кінці заходу був розіграний IP-суд - розгляд спору про порушення авторських прав щодо двох практично ідентичних рекламних відеороликів магазинів H & M і одеського OTENTO fashion store.

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини