Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники можуть поскаржитися в на роботодавця через мобільний додаток

11 листопада 2019, 14:46
60167
24
Реклама

Прес-служба головного управління ДПС Одеської області повідомляє про запуск мобільного додатку, який допоможе Податковій виявляти факти порушення законодавства про працю.

У додатку співробітник може повідомити в ДПС про видачу зарплати в конвертах, неофіційне працевлаштування або будь-які інші порушення. Все, що потрібно - завантажити додаток «Legal Work», вибрати порушення та викласти суть скарги, вказавши при цьому назву компанії і особисті дані.

Також в сервісі є можливість надіслати скаргу анонімно.

Найбільш поширеними порушеннями роботодавців, про які ви можете заявити через додаток, є:

- Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту);

- Оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві;

- Виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також без утримання податків.

Якщо ви - роботодавець та бажаєте отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, скористайтесь новою функцією «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT.

Читайте також:

- Працівника можна притягнути до відповідальності за відмову проходити медогляд

- Українці назвали головні джерела доходів

- Роботодавець не може зменшити встановлений мінімальний час відпочинку працівника: Верховний Суд

Нагадаємо, що перевірити вашого вашого роботодавця або бізнес-партнера на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини