Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дубілет запропонував новий спосіб захисту даних для боротьби з рейдерством

15 листопада 2019, 11:44
1144
0
Реклама

Ми зробили ще один крок, який допоможе знизити рейдерство в Україні. Про це повідомив на свої сторінці Facebook Міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

"Одним із способів рейдерства нерухомості є зламування комп'ютерів реєстраторів (наприклад, нотаріусів). Заразивши комп'ютер реєстратора, зловмисник від його імені переписує майно жертви", - написав він.

Також Міністр відзначив, що електронні підписи на «захищених носіях» не є надійними, а реєстратор може заявити, що його комп'ютер нібито зламали та здійснювати неправомірні дії особисто.

Перевірте ваших контрагентів прямо зараз за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН

Для боротьби з цією проблемою держава планувала змусити реєстраторів купувати додатковий програмно-апаратний комплекс, але на заміну такій дорогій програмі захисту вирішено зробити другий фактор авторизації через безкоштовний сервіс Google Authentificator.

Для проведення будь-якої дії реєстратору потрібно буде скористатися не тільки своїм електронним підписом, а й ввести код зі свого смартфона. Зламати і комп'ютер, і смартфон одночасно фактично неможливо.

Поки що другий фактор є опцією, але незабаром Мін'юст може зробити його обов'язковим.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомленням, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Нагадаємо, Мін'юст радить бізнесу стежити за змінами в реєстрах та хоче прискорити розгляд рейдерських кейсів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини