Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються по-новому

19 листопада 2019, 11:45
64810
8
Реклама

Пільги і субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з 1 жовтня 2019 року виплачуються в грошовій формі (у готівковій та безготівковій формі). Тобто, починаючи з листопада 2019, українці отримуватимуть квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу, а пільги надаватимуться в:

безготівковій формі - усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього Ощадбанк вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які поступатимуть на їх рахунок. Потім кошти перерахують на рахунки управителів, об'єднань, виконавців комунальних послуг. Цей механізм розроблений для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які звикли до сталого алгоритму дій і не бажають його змінювати. Такі пільговики платять, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує Ощадбанк (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про здійснені платежі);

готівковій формі - пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою. Органи соцзахисту формуватимуть щомісячно до 25 числа реєстри пільговиків і передаватимуть їх Мінсоцполітики, а міністерство, обробивши отримані реєстри, направить їх в Ощадбанк і переведе вказаному банку кошти для виплати монетизованих пільг. Виплата здійснюватиметься у готівковій формі у вказаний в заяві спосіб (банк або пошта). У разі отримання готівки пільговик повинен сплатити спожиті послуги повністю.

У квитанціях можуть бути помилки! Мінсоцполітики попередило про можливі помилки в роботі нової системи нарахування пільг, оскільки відповідний механізм запроваджується вперше. З технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому разі необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому разі за жовтень буде донарахована в наступному місяці.

Нагадаємо, в центрі професійної освіти АКАДЕМІЯ ЛІГА:ЗАКОН постійно проводяться практикуми, семінари, круглі столи, онлайн-конференції і вебинары з відомими спікерами-практиками.

Читайте також:

Як захиститися від штрафів комунальних служб?

Чому електролічильник може налічувати більше електрики, чим ви споживаєте

Коли платежки за опалювання зобов'язані перерахувати

Підписуйтеся на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини