Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила видачі водійських посвідчень оновили

26 листопада 2019, 12:45
3053
0
Реклама

Водії зможуть обміняти права або отримати їх після втрати чи викрадення за допомогою електронного кабінету, але тільки у разі коли відцифрований образ обличчя водія міститься в Єдиному державному реєстрі МВС (посвідчення водія, видані після 1 січня 2013 р). Ці нововведеня передбачені урядовою постановою від 15 листопада 2019 №946.

Через е-кабінет водія можна замовити послугу з:

  • обміну посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії - за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних та одного кримінального правопорушення щодо правил безпеки дорожнього руху;

  • обміну посвідчення водія в разі непридатності його для подальшого користування;

  • обміну посвідчення водія в разі зміни персональних даних власника;

  • отримання посвідчення водія замість втраченого або викраденого.

Читайте також: ТОП-10 новин для автомобілістів

Для обміну посвідчення водія або отримання його після втрати чи викрадення особа подає через електронний кабінет водія заяву в електронній формі, зразок якої затвердить МВС.

До заяви також необхідно додати електронні копії документа, що підтверджує зміну персональних даних особи (за потреби), та дійсну на дату подання заяви медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій. Оформлення заяви завершується створенням кваліфікованого електронного підпису особи.

Перевірте оціночну або страхову компанію за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

В обміні або видачі посвідчення можуть відмовити в разі, коли:

  • в Єдиному державному реєстрі МВС відсутній відцифрований образ обличчя водія;

  • у поданих особою документах або в Єдиному державному демографічному реєстрі відсутні відомості щодо реєстрації місця її проживання;

  • до електронної заяви не прикріплено або прикріплено не в повному обсязі чи у низькій якості документи;

  • під час перевірки інформації про особу за відповідними реєстрами та базами даних виявлено її невідповідність інформації, що міститься у документах, що додаються до електронної заяви;

  • установлено факт тимчасового обмеження особи у праві керування транспортними засобами.

Якщо за обміном або видачею посвідчення водія замість втраченого чи викраденого звернулася особа, яка позбавлена в установленому порядку права на керування або перебуває в розшуку, такій особі відмовляється в отриманні послуги, а про встановлений факт повідомляється відповідному органові Національної поліції.

Замовлене через електронний кабінет посвідчення водія можна отримати позачергово в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в електронній заяві особи.

Обмін посвідчення водія провадиться за умови здачі посвідчення водія, що обмінюється.

Нагадаємо, за встановлення ГБО на автомобіль можна отримати податкову знижку.

Зверніть також увагу, що для перевірки посвідчення водія інспектор поліції не зобов'язаний доводити законність зупинки авто

Ви юрист і надаєте юридичні (нотаріальні) послуги? Перевірте чи є ваші дані в Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини