Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про податок на Facebook і YouTube вже до кінця року буде в Раді

27 листопада 2019, 12:12
1416
0
Реклама

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю LIGA.net розповів про те, що податковий комітет Верховної Ради розробляє зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування так званих провайдерів загального доступу, які отримують прибуток на території України - Facebook, YouTube, Instagram та інших.

При цьому він уточнив, що про податок на прибуток поки мова не йде, тільки ПДВ.

Також Ткаченко показав драфт нового проекту Закону "Про медіа", який до кінця року повинен піти в Раду. Крім реєстрації соцмереж - Google, YouTube, Facebook - з метою подальшого їх оподаткування, в ньому є норма реєстрації онлайн-ЗМІ, які працюють в Україні.

Крім цього перший заступник Міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук, розповів, що в Мінкульті є ще одне доповнення до законопроекту "Про медіа". Відомство працює над проектом, яким буде передбачено певний моніторинг контенту, який видають, в тому числі і онлайн-ЗМІ.

Зокрема передбачається створення посади медійного омбудсмена з питань інформації. Головна мета - захист інтересів суспільства.

Якщо вам потрібен кваліфікований юрист для захисту ваших інтересів у податкових спорах - скористайтеся Національним професійним юридичним каталогом Liga:BOOK.

Читайте також:

ТОП-10 податкових новин

Депутати запропонували модель оподаткування криптовалют

Зняти готівку з карток можна буде на касах супермаркетів

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини