Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як бізнесу отримати доступ до фінансування ЄС?

29 листопада 2019, 17:05
2025
0
Реклама

На даний час в Україні для МСП діє ціла низка кредитних програм підтримки ЄС: програма Німецько-Українського фонду (НУФ), програма Європейського інвестиційного банку, програма Європейського банку реконструкції та розвитку, кредитна лінія ЕБРР-EU4Business. Для бізнесу це шанс знизити відсоткову ставку за кредитами та мінімізувати заставні вимоги банків.

Також в Україні представлені європейські програми, де МСП може отримати грант на старт та розвиток бізнесу. Одна з них - Горизонт 2020.

Гліб Денисюк, Експерт Офісу розвитку МСП з питань доступу до фінансування, розповідає хто та яким чином може отримати доступ до фінансування з ЄС.

2,3 млрд євро - такий загальний бюджет програми розвитку конкурентоспроможності малих та середніх підприємств COSME. З них для українських учасників програми передбачено 900 млн євро.

COSME - програма ЄС для розвитку конкурентоспроможності малих та середніх підприємств (МСП). Вона покликана вдосконалити пріоритетні сфери національної економіки (IT-сфера, туризм, галузі промисловості), а також допомогти бізнесу з доступом до фінансування, виходом на нові ринки та налагодженням внутрішніх бізнес-процесів. Проекти підтримуються в рамках окремих конкурсів, що оголошуються згідно з затвердженою річною програмою.

Олександр Бабій - експерт Офісу розвитку МСП з розробки і реалізації програм та донорської координації розповів про можливості програми та про те, як у ній взяти участь.

В Україні стартує пілотний проект створення та розвитку центрів підтримки підприємництва на регіональному та місцевому рівнях. Проект здійснюється за підтримки проекту FORBIZ та за фінансової підтримки ЄС в рамках стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року. Як проект допомагатиме вирішувати проблеми низької доступності об'єктів інфраструктури та інформації для малого і середнього підприємництва, мікро підприємництва, а також осіб, які планують започаткувати власну справу розповідає Юрій Вдовенко - експерт Офісу розвитку МСП з координації політики та розвитку інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва.

Європейський тиждень підприємництва / Олександр Бабій - експерт Офісу розвитку МСП з розробки і реалізації програм та донорської координації

Про можливості програми розвитку конкурентоспроможності малих та середніх підприємств COSME та про те, хто і як у ній може взяти участь.

Європейський тиждень підприємництва / Юрій Вдовенко - експерт Офісу розвитку МСП з координації політики та розвитку інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва

Про пілотний проект створення та розвитку центрів підтримки підприємництва на регіональному та місцевому рівнях

Європейський тиждень підприємництва / Гліб Денисюк, Експерт Офісу розвитку МСП з питань доступу до фінансування

Про можливості європейських кредитних програм підтримки МСП, та про те як отримати доступ до фінансування з ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини