Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українців хочуть позбавити необхідності пред’являти паперові квитанції про сплату

2 грудня 2019, 10:42
484
0
Реклама

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував створення за 1-3 місяці спеціального сервісу, який позбавить українців від необхідності пред'являти паперові квитанції про сплату. Відповідне повідомлення він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

“Ми плануємо запустити сервіс, який дозволить позбутися такого явища, коли чиновники вимагають від громадян квитанцію про оплату (часто ще й з мокрою печаткою). Що б ви не оплачували (паспорт, аліменти, мита тощо), ви майже завжди не зможете зробити платіж просто з мобільного додатку або Інтернет-банку. Потрібно або платити в місцевих касах чи кіосках, або отримувати у банківському відділенні квитанцію, або, у кращому випадку, роздруковувати квитанцію на домашньому принтері”, - зазначив Дубілет.

За словами міністра, новий сервіс буде простим у використанні. Буде створена веб-сторінка, до якої через простий і надійний API (програмний інтерфейс програми) зможуть підключитися будь-які українські банки. Користувачеві потрібно буде ввести номер квитанції, після чого вона з'явиться на екрані.

Міністр прогнозує, що новий сервіс буде запущено протягом 1 - 3 місяців.

Все, що вам необхідно знати про податки, нараховані державою на ваш бізнес, суми сплат, можливі борги, штрафи або переплати відтепер доступно у новому сервісі ЛІГА:ЗАКОН. Подивіться на свій бізнес очима податківців

Читайте також:

- Запитання щодо впровадження РРО для фізичних осіб-підприємців

- ТОП-5 запитань про РРО

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини