Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Корпоративні відносини і оподаткування: побудова оптимальної структури власності, M&A, реорганізації бізнесу

16 грудня 2019, 17:52
931
0
Реклама

Дата та час: 19 грудень 2019, з 10:00 до 17:00

Локація: Київ, Бізнес-центр «ЛІГА»

Вартість: 2400 грн. за 1 учасника

Знижки від 10% абонентам «ЛІГА:ЗАКОН»

5% знижка для 2-х і більше учасників

Детальніше про захід та реєстрація

Програма:

1. Завдання побудови корпоративної структури: володіння активами та їх юридичний захист; побудова оптимальної взаємодії між підприємствами групи; розподіл центрів відповідальності між власниками; побудова вертикальної структури для залучення інвестицій чи продажу бізнесу. Пошук компромісів між завданнями побудови корпоративної структури.

2. Базові принципи оподаткування у корпоративних взаємовідносинах і корпоративних перетвореннях.

3. Базові ідеї щодо економічного і юридичного оподаткування при володінні корпоративними правами. Оподаткування дивідендів. Метод участі в капіталі та його вплив на оподаткування.

4. Податкові наслідки, що виникають в різних комбінаціях володіння корпоративними правами. Практичні обмеження при використанні нерезидентів, платників єдиного податку 3 та 4 груп.

5. Прибуток, інвестиційний прибуток і капітал: базові відмінності і вплив на оподаткування. Податковий статус статутного капіталу і додаткових вкладів. Інші форми додаткового капіталу.

6. Володіння активами vs володіння корпоративними правами. Обрання оптимального власника: фізична особа vs приватний підприємець vs юридична особа. Продаж активів vs продаж корпоративних прав.

7. Визначення справедливої вартості акцій та інших корпоративних прав. Взаємозв'язок між вартістю корпоративних прав і вартістю (чистих) активів компанії. Оподаткування прибутку при продажу акцій та інших корпоративних прав. Оподаткування при придбанні корпоративних прав. Гудвіл і негативний гудвіл.

8. Оподаткування інвестиційного прибутку фізичних осіб.

9. Коли один власник отримує більше, ніж інший: непропорційне збільшення статутного капіталу та його податкові наслідки

10. Збільшення статутного капіталу шляхом внесення акцій/корпоративних прав.

11. Інструменти оптимізації податкового навантаження на інвестиційний прибуток при різноманітних формах корпоративного перетворення.

12. Бенефіціарний власник корпоративних прав і бенефіціарний власник доходів.

13. Борг і капітал: відмінності при оподаткуванні. Обмеження у використанні боргових інструментів. Боргові інструменти як спосіб відокремлення бізнесу від його бенефіціарного власника. Субординований борг. Перекваліфікація і конверсія боргу в капітал.

14. Реорганізація: виділення, приєднання, злиття тощо. Цивільне і податкове правонаступництво. Податкові наслідки та потенціал податкової оптимізації при реорганізаціях.

15. Корпоративні перетворення в акціонерних товариствах. Оподаткування при сквіз-ауті.

16. Інститути спільного інвестування як спосіб побудови корпоративної структури.

17. Кооперативи та неприбуткові установи як спосіб організації корпоративної структури.

18. Базові принципи побудови корпоративних взаємовідносин із використанням іноземних компаній. Використання міжнародних договорів з метою оптимізації оподаткування. Використання офшорних структур для побудови холдингу. Ідея "податкової прозорості".

19. Постійне представництво як спосіб організації діяльності нерезидента в Україні. Податкові ризики використання нерезидента без створення постійного представництва. Оптимізаційний потенціал постійного представництва нерезидента. Реструктуризації бізнесу за участі постійного представництва нерезидента.

20. Договір спільної діяльності як елемент корпоративної структури. Переваги і недоліки договорів спільної діяльності. Оптимізаційний потенціал договору спільної діяльності.

21. Бізнес-реструктуризації і трансфертне ціноутворення

Детальніше про захід та реєстрація

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини