Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Нефьодов анонсував новий додаток e-Borders - Митниця в смартфоні

11 грудня 2019, 11:30
873
0
Реклама

Державна митниця в 2020 році планує запустити додаток для мобільних e-Borders. Про це повідомляє ЛІГА.Фінанси.

Додаток дозволить користувачам отримувати в режимі онлайн сервіси, які має надавати держава для тих, хто перетинає кордон. Крім цього, за словами Нефьодова, це дозволить розуміти, що реально відбувається на кордоні.

Нефьодов зазначив, що діджіталізація митниці - один із пріоритетних напрямків ГТС. За півроку там планують переглянути систему управління ризиками і відкрити систему бізнес-аналітики, яка дозволить стежити за роботою митниці. Зокрема, запрацює портал відкритих даних і автоматичні сервіси для класифікації та інтеграції з базами інших країн.

«У нас є зобов'язання, згідно з указом президента, відкрити знеособлену інформацію про митну вартість товарів. Ми дуже хочемо ввести вже протягом найближчих місяців систему самостійного декларування транспортних засобів, а потім і інших відносно простих товарів, які переміщують громадяни. Це не тільки спростить процес, а й здешевить його для людей», - пояснив Максим Нефьодов.

Також Держмитслужба працює з контейнерними лініями, які запускають міжнародну моніторингову систему. За допомогою технології блокчейн вона дозволить відстежувати рух кожного контейнера по світу.

Серед уже реалізованих проектів - онлайн-система скарг на митницю.

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Читайте також:

- Як повернути гроші, вилучені на митниці?

- В Україні запровадять новий Митний тариф

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини