Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власникам «євроблях» пообіцяли чергові пільги

23 грудня 2019, 10:00
2808
0
Реклама

Представники Кабміну та громадської організації Автоєвросила досягли компромісу з питання розмитнення авто з іноземною реєстрацією. Про це в Facebook повідомляє прес-служба Міністрества внутрішніх справ.

Як повідомляє МВС, досягнута домовленість - результат акції під стінами Уряду. Представники Автоєвросили просили розглянути два законопроекти: №2342 про спрощення умов ввезення автомобілів на територію України і №2345 про припинення штрафів за порушення порядку ввезення авто.

Законопроектом №2342 пропонується наступне:

- тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності законом не враховувати в ставках акцизного податку віковий коефіцієнт;

- призупинити дію норми, яка передбачає застосування коефіцієнтів до ставок акцизного податку для авто, які використовувалися від 5 до 8 років - коефіцієнта 40, а для авто, які використовувалися понад 8 років, - коефіцієнта 50;

- на 180 днів вимоги про екологічні норми і деяких технічних стандартів також будуть припинені (відповідність нормам ЄВРО-6, ЄВРО-5, ЄВРО-4, ЄВРО-3, ЄВРО-2 і іншим вимогам)

Законопроект №2345 пропонує тимчасово зупинити застосування штрафних санкцій за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України на строк 180 днів

Кабінет Міністрів пообіцяв розглянути ці законопроекти на першому ж засіданні після Нового року - 14 січня, і передати на погодження до Верховної Ради.

Якщо Парламент ухвалить обидва закони, власники автомобілів на єврономерах зможуть законним шляхом їх розмитнити і перереєструвати авто. У МВС пообіцяли, що до прийняття нових законів, поліція штрафувати не буде.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче скористатися юридичні послуги.

Читайте також:

ТОП-10 новин для автомобілістів

Запроваджено відеофіксацію практичного іспиту на право керування авто

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини