Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні почали працювати над створенням Аграрного реєстру

23 грудня 2019, 11:13
332
0
Реклама

Як повідомляється на сайті Мінекономрозвитку, в шести областях України вже відбулася презентація пілотної версії проекту Аграрного реєстру. Заступник міністра Інна Метельова пояснила, що після тестування бета-версії і виправлення всіх недоліків, система запрацює на всій території України.

Як працює Аграрний реєстр?

Сервіс працюватиме за принципом «єдиного вікна». Після реєстрації портал надаватиме користувачу інформацію про нього з Державного земельного кадастру, реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав, Реєстру тварин, зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо. Планується, що Реєстр буде доповнено функціоналом замовлення державних послуг, які необхідні для ведення сільського господарства.

Окрім цього, ще однією важливою перевагою Реєстру є те, що інформація, яка міститься в ньому, сприятиме отриманню банківського кредитування. Вивчаючи кожного суб'єкта господарювання, користуючись цим реєстром, банк буде розуміти з ким має справу. Це підвищить шанси агровиробника на отримання кредиту. Комерційні банки будуть бачити елементарну декларативну фінансову звітність, історію позичальника, якими програмами державної підтримки він користується і т.д.

Відстежуйте подання заяв на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо ваших об'єктів нерухомого майна за електронним цифровим підписом з сервісами SMS-маяк і SMS-маяк Земля. З їх допомогою ви можете оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

До 28 грудня діють новорічні знижки до 40% на сервіси від ЛІГА:ЗАКОН

Читайте також:

- Кабмін запустив сайт про земельну реформу

- Іноземців не допустять до ринку землі: проект земельної реформи переписали

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини