Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новорічні Дід Мороз, Снігуронька та продавці ялинок зобов'язані платити податки

24 грудня 2019, 11:35
431
0
Реклама

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, що оподаткування винагороди Діда Мороза і Снігуроньки та інших казкових персонажів під час святкування Нового року та Різдвяних свят здійснюється згідно з нормами Податкового кодексу і залежить від статусу цих громадян - здійснює діяльність як ФОП, працює за цивільним договором з іншими платниками податків чи надає послуги без державної реєстрації самостійно.

1. У разі надання таких послуг у межах підприємницької діяльності податок сплачується в залежності від обраної системи оподаткування - сплата єдиного податку чи включення до доходів загальної системи оподаткування. Також, підприємницький статус такої фізичної особи має бути зазначений в договорі, а замовнику доцільно отримати від нього виписку або витяг з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності

2. Новорічні персонажі які працюють на корпоративних вечірках та інших святах, що тривають напередодні і під час зимових канікул, які організовані юридичними особами чи приватними підприємцями, отримають свій заробіток за мінусом податку, так як згідно з нормами розділу ІV Податкового кодексу України, податкові агенти (хто виплачує дохід) зобов'язані утримати податок та перерахувати його до бюджету. Також такі суми, виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1ДФ за ознакою доходу 01.

3. У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, всі «казкові герої» - казковими залишаються лише під час святкування, а після свят зобов'язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також сплатити до бюджету з отриманих доходів податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та 1,5 % військового збору.

Слід зазначити, що продаж ялинок та іграшок оподатковується за такими ж правилами.

Все, що вам необхідно знати про податки, нараховані державою на ваш бізнес, суми сплат, можливі борги, штрафи або переплати відтепер доступно у новому сервісі ЛІГА:ЗАКОН. Подивіться на свій бізнес очима податківців

До 28 грудня діють новорічні знижки до 40% на сервіси від ЛІГА:ЗАКОН

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

- ФОП зобов'язаний оформляти трудові відносини з членом сім'ї, який йому допомагає

- Яким буде єдиний податок для ФОПів у 2020 році

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини