Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інспектор поліції може перевіряти страховий поліс і штрафувати за його відсутність водіїв: ВС

24 грудня 2019, 16:14
5168
0
Реклама

Суть справи: водій оскаржив постанову інспектора поліції про вчинення адмінправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 126 КУпАП і накладення штрафу у розмірі 425 грн.

Позов обґрунтовано тим, що інспектор поліції здійснив перевірку наявності у нього полісу обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ, не склавши протокол про адмінправопорушення.

Місцевий та апеляційний суди відмовили у задоволенні позову.

Однак колегія суддів Адміністративного суду ВС скасувала рішення судів попередніх інстанцій і направила справу на новий розгляд у місцевому суді.

Верховний Суд вказав, що у випадку виявлення ознак адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 126 КУпАП, складення протоколу про адміністративне правопорушення не вимагається, а постанова у справі про адмінправопорушення (за наявності відповідних підстав) виноситься безпосередньо на місці вчинення правопорушення посадовою особою органу (підрозділу) Національної поліції.

Відповідну постанову по справі № 522/22180/16-а ВС прийняв 21.11.2019. ЇЇ повний текст доступний в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, яку можна протестувати.

Вам також буде цікаво:

Верховний Суд роз'яснив, коли виникає право власності на автомобіль

Винний в ДТП пішохід повинен відшкодувати витрати на ремонт автомобіля: ВС

Водій може довести відсутність перешкод для визначення номерних знаків за допомогою фотографії: ВС

Що означає вимушеність у порушенні ПДД

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини