Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З квітня підвищиться пенсійний вік для жінок

Реклама

Пенсійний Фонд роз'яснив, як визначається пенсійний вік для жінок у 2020 році.

З 2020 го року, щоб вийти на пенсію в 60 років українцям потрібно мати від 27 років страхового стажу. При цьому пенсійний вік для жінок 1961 року народження і старших визначається в залежності від дати їх народження, що передбачено ст. 26 Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

У ПФУ нагадали, що тривалість страхового стажу, що дає право на пенсію, визначається на дату досягнення пенсійного віку.

Так, в 2020 році при наявності 27-річного страхового стажу жінка може вийти на пенсію в 59 років, а з 1 квітня 2020 року - 59 років 6 місяців.

З кожним наступним роком страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і в 2028 році необхідний страховий стаж становитиме 35 років.

Якщо на час досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, вийти на пенсію за віком можна після досягнення 63 або 65 років. А в разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 і 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу.

Хто в 2020 році зможе вийти на пенсію за віком читайте за посиланням

З 1 січня 2028 пенсія за віком може бути призначена незалежно від віку, якщо людина має 40 і більше календарних років страхового стажу.

Нагадаємо, пенсію можна оформити онлайн

Читайте також:

Доплата до пенсії: хто і як може отримати

З 1 січня зросла мінімальна пенсія для окремих категорій пенсіонерів

З 1 грудня перерахують пенсії

Нагадаємо, що перевірити вашого роботодавця або контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини