Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний внесок - 2020: як ФОПи подають звіти з ЄСВ

Реклама

ГУ ДПС у Київській області публікує інфографіку щодо звітності з ЄСВ для фізичних осіб - підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Сплачувати податки і подавати звітність вчасно допоможе бот-бухгалтер ReporTax. Бот самостійно заповнить і відправить звіти до податкової. А про прийняття звіту повідомить на електронну пошту.

Яка сума мінімального страхового внеску на місяць?

У 2020 мінімальний страховий внесок з ЄСВ становить 4723х22% = 1039,06 грн., квартальна сума дорівнює 3117,18 грн. (1039,06 х 3).

Яка максимальна база нарахування ЄСВ?

Максимальна база нарахування ЄCВ дорівнює 15 розмірам мінімальної зарплати. У 2020 - це 70845грн. Тобто, максимальний страховий внесок у 2020 - 15 585,90 грн.

Яку звітність подавати?

ФОП, незалежно від обраної ними системи оподаткування, подають «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ» за формою Додатка 5

Коли подавати звіт?

Один раз на рік до 10 лютого. Якщо 10 лютого припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, то звіт подається на перший після нього робочий день. Таким чином, граничним терміном подання Звіту за 2019 рік є 10 лютого 2020 року.

Як подавати звітність?

У будь-який зручний спосіб на вибір платника:особисто або уповноваженою на це особою;надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо электронного документообігу.

Коли сплачувати ЄСВ?

Граничний термін сплати ЄСВ для ФОП - це 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Якщо останній день строку сплати ЄСВ припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем такого строку вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

Нові рахунки для сплати ЄСВ

Зверніть також увагу:

Скільки ФОП повинен платити податків за себе і працівників в 2020 році

Єдиний податок 2020: звітність підприємця

Борг з ЄСВ не є податковим боргом

ФОП без доходів та ЄСВ: сплачувати чи ні

Каким будет единый налог для ФОПов в 2020 году

Пропонуємо ознайомитися з графіком заходів Академії ЛІГА:ЗАКОН. Зокрема, вам може бути цікаво відвідати захід «Очікувані податкові зміни 2020 року та найцікавіші питання в оподаткуванні за 2019 рік», який відбудеться 27 січня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини