Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Ціну на газ для населення сформують по-новому

Реклама

Кабмін обмежив ціну продажу Нафтогазом природного газу населенню і теплокомуненерго середньоарифметичним значенням ціни газу на нідерландському хабі TTF.

Відповідну постанову № 17 «Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» Уряд затвердив 24.01.2020.

«З 1 січня 2020 Нафтогаз здійснює продаж/постачання природного газу… за цінами, що встановлюються продавцем (постачальником) і покупцем (споживачем), але не вище рівня, який, зокрема, враховує середньоарифметичне значення фактичних цін (End of Day) природного газу на наступну добу поставки газу (Day-Ahead and Weekend) на нідерландському газовому хабі (ТТF) за період 1-22 числа місяця постачання газу відповідно до інформації біржі Powernext/EEX, різницю (спред) між ціною на хабі TTF та кордоні України і тариф на послуги транспортування природного газу для точки входу в Україну на міждержавному з'єднанні з Польщею/Словаччиною/Угорщиною», - йдеться в документі.

Зазначається, що з 1 січня 2020 року ціна покупки природного газу за спецзобов'язаннями не може бути вищою за ціну її продажу відповідно до викладених вище умов плюс торгова надбавка Нафтогазу на рівні 1,917% від цієї ціни.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 січня 2020 року.

Читайте також:

За газ буде дві платіжки, а за прострочення оплати доведеться сплатити подвійний тариф

ТОП-10 новин у сфері ЖКГ

Скористайтеся ботом-бухгалтером ReporTax для ФОП. Бот нагадує коли платити податки, знає актуальні рахунки для всіх платежів, повідомляє про податкову заборгованість і самостійно заповнює звіти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини