Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищено вартісний поріг для основних засобів

Реклама

16 січня депутати прийняли Закони (законопроекти № 1210, а також і 1209-1), які вносять зміни стосовно оподаткування бізнесу.

Обов'язково ознайомтесь: бізнес повинен готуватись до нових податкових правил

Зокрема, збільшено вартісний поріг основних засобів з 6 000 грн до 20 000 грн.

Відповідні зміни вносяться в підпункт 14.1.138 Податкового кодексу.

Тобто після набуття чинності вказаних змін, якщо вартість матеріальних активів не буде перевищувати 20 000 грн, то у податковому обліку вони не будуть вважатись основними засобами.

«З податкової точки зору збільшення вартісного порога для кваліфікації основних засобів до 20000 грн призведе до того, що більшу кількість активів можна буде кваліфікувати як малоцінні і списувати на витрати швидше (50/50 або в розмірі 100% при введенні в експлуатацію)», - коментує нововведення керуючий партнер Crowe LF Ukraine Дмитро Михайленко.

Відповідні зміни набудуть чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону.

Баконіна Олена, провідний експерт-аналітик порталу ЛІГА:ЗАКОН Бізнес

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіків планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

В якому випадку податковий штраф можуть зменшити на 50%

Податківці отримали невичерпний перелік ознак ділової мети операцій з нерезидентами

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини