Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малі фермерські господарства отримають дешеві кредити

6 лютого 2020, 13:35
3976
0
Реклама

5 лютого на засіданні Кабміну схвалено законопроект, що спрощує отримання кредитів «малими» фермерам, що не мають кредитної історії. Про це повідомляє Урядовий портал.

Для підтримки фермерів буде створено Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який надасть доступ малим і середнім суб'єктам підприємництва (у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення до 500 гектарів) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення. На формування статутного капіталу Фонде з Державного бюджету виділено 240 млн. грн.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що основне завдання Фонду - зменшити вартість кредитів та мінімізувати ризики можливого неповернення кредитів. Фонд буде надавати часткові гарантії за кредитними зобов'язаннями малих і середніх суб'єктів підприємництва, що здійснюють діяльність у сільському господарстві.

Глава Уряду Олексій Гончарук заявив, що завдяки Фонду малі та середні аграрії зможуть бути повноцінними учасниками ринку завдяки державній підтримці.

Читайте також:

До 1 січня 2025 року всі власники паїв повинні оформити право власності

Чи зобов'яжуть фермерів викупати орендовану землю після відкриття ринку землі?

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, можна за допомогою нової функції «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT. Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини