Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацювала "Держава у смартфоні"

6 лютого 2020, 17:16
2691
0
Реклама

Міністерство цифрової інформації спільно з Владимиром Зеленським та Олексієм Гончаруком презентували мобільний додаток «Дія». Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Раніше додаток працював у тестовому режимі, і скористатися ним могли тільки 20 тис. українців, які пройшли попередню реєстрацію. Тепер додаток доступний абсолютно для всіх.

Завантажити «Дія» можна в App Store (https://apple.co/2uph1gb) та Google Play (https://bit.ly/31FQmIx).

Поки що для користувачів доступні тільки 2 функції - електронні права і техпаспорт, але з часом з'являться й інші: на презентації Гончарук оголосив, що вже у 2020 році в «Дія» додадуть 50 нових послуг.

Через додаток можна буде зареєструвати ФОП або юрособу, отримати доступ до сервісу «еМалятко», послуг для перевізників і будівельників, а також інших функцій, які спростять життя автомобілістам.

Гончарук також зазначив, що Україна - четверта країна в Європі, яка запустила електронні права і техпаспорт і друга в світі, яка запустить електронні паспорти. Він розповів, що сподівається на те, що Україна стане державою, яка досягла найбільшого успіху в цифровий трансформації в світі.

Цифровизация допоможе позбутися корупційних схем у багатьох сферах. Зокрема, результат вже є у будівельній галузі: «Якщо раніше люди отримували більше 50% відмов на дозволи на будівництво, то в Е-кабінеті забудовника цей відсоток склав 0% відмов» - прокоментував Прем'єр.

Щоб зробити електронні послуги більш доступними, Уряд збирається запустити національну програму цифрової грамотності, яка за 3 роки допоможе навчити користуватися е-послугами 6 млн. українців.

Перевірте потенційного контрагента або забудовника за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

Читайте також:

Оновлено звітність з ПДВ: що потрібно врахувати

В Україні заблоковано ринок нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини