Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи Держпраці за незадекларовану працю знову підвищать

18 лютого 2020, 13:33
3395
0
Реклама

В понеділок, 17 лютого, відбулась зустріч представників Української Ради Бізнесу з Галиною Третьяковою та Тимофієм Миловановим, в ході якої пані Третьякова, голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, пояснила мотиви зниження штрафів за незадекларовану працю, передбачені Законом про зменшення штрафів за порушення норм трудового законодавства (законопроект № 1233).

С законопроектами можно ознакомиться в модуле "Законопроекты" ИПС ЛІГА:ЗАКОН, заказав тестовый доступ.

Вона поділилась, що знизити штрафи за незаконне використання праці було непросто, оскільки для цього потрібно було подолати супротив Міжнародної організації з питань охорони праці:

Пані Третьякова розказала, що експерти МОП з Франції та Португалії, які приїжджали в Україну, заперечували проти зниження штрафів за незадекларовану працю. Вони наполягали на тому, що санкції потрібно зробити жорсткішими - ще більше підвищити рівень штрафів.

Запевнити експертів МОП депутатам вдалося, але дуже непросто.

«Справа в тому, що Державна інспекція праці була на той час не перезавантажена, - пояснює Голова комітету. - У Європі ці служби мають майже фіскальний характер, натомість, в Україні повноважень у Держпраці порівняно з ними досить небагато. Нам потрібно докорінно змінити механізми в службі, оскільки ми не можемо давати інструмент великих штрафів, та ще й без попередження, на такий корумпований орган».

За словами депутата, зараз ведеться потужна робота над відповідними законопроектами:

«Як тільки ми починаємо перезавантажувати Держпраці, ми переходимо на Європейські стандарти», - заявила Галина Третьякова.

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Читайте також:

У Держпраці планують проводити масштабні перевірки будівельної галузі

Плани на 2020: відмова від пільг, соціальні бенефіти для роботодавців та відкриття мільйону робочих місць

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини