Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Закону про ЄСВ

Реклама

З 13 лютого 2020 набрав чинності Закон України № 440-IX, яким, зокрема, внесено зміни і до Закону про ЄСВ. Про це нагадує Вісник ДФС.

Так, ст. 25 Закону доповнено новим абзацом, за яким у разі якщо платник єдиного внеску протягом 10 календарних днів з дня отримання вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з податковим органом шляхом оскарження в адміністративному або в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом 10 календарних днів з дня отримання узгодженої вимоги, податковий орган надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби узгоджену вимогу про сплату недоїмки в електронній формі (до початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів)".

Не підлягають оскарженню зобов'язання зі сплати єдиного внеску, самостійно визначені платником.

Крім того, викладено у новій редакції абзац другий частини третьої ст. 26 Закону за яким суми коштів, безпідставно стягнені податковими органами з юридичних і фізичних осіб, підлягають поверненню з рахунків податкового органу в триденний строк з дня прийняття рішення податковими органами або судом про безпідставність їх стягнення з одночасною сплатою нарахованої на ці суми пені, що визначається виходячи з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ.

Читайте також: Податкові спори-2019: актуальна судова практика

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, можна за допомогою нової функції «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORTСпростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини