Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за лютий

Реклама

1. Кабмін повідомив, що з 1 травня запрацює система "Електронна акцизна марка", яка спрямована на захист споживачів від контрафактної алкогольної продукції та посилення боротьби з ухиленням від сплати податків та зменшенню тіньового обігу алкогольних напоїв.

2. ДПС оновила План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік в частині перевірки платників податків-юридичних осіб та фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів.

3. 2 лютого 2020 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України", яким зменшено розміри штрафів за порушення трудового законодавства та введено таких вид санкції як попередження для порушників-єдинників. Своєю чергою, Мінекономіки розробило проект форми зазначеного попередження.

4. Комітет ВРУ з питань екологічної політики та природокористування готує законопроект про Держекоінспекцію, який дозволить запровадити реальні механізми впливу, посилити контроль та підвищити розміри штрафних санкцій за порушення вимог природоохоронного законодавства.

5. ДРС на прикладі судових рішень проінформувала, що бізнес має право не допускати інспекційні органи до проведення перевірок за відсутності затверджених уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення перевірок, зокрема:

- постанова Третього апеляційного адміністративного суду у справі № 335/12240/19 (2-а/335/239/2019);

- постанова П'ятого апеляційного адміністративного суду у справі № 540/1990/19;

- постанова П'ятого апеляційного адміністративного суду у справі № 540/2354/18;

- постанова Сьомого апеляційного адміністративного суду у справі № 824/1058/19-а;

- постанова Сьомого апеляційного адміністративного суду у справі № 120/1254/19-а.

З повним текстом судових рішень зручно ознайомитися у VERDICTUM. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

6. Уряд прийняв рішення запровадити безоплатну консультаційну підтримку суб'єктів господарювання з боку органів державного ринкового нагляду з питань здійснення ринкового нагляду.

7. Держгеонадр оприлюднила наказ від 07.02.2020 "Про проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою геології на надр України у березні 2020 року", відповідно до якого у наступному місяці планово буде перевірено 80 надрокористувачів.

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини