Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За торгівлю на ринках під час карантину штрафуватимуть від 17 тис. грн.

Реклама

У Києві з 18 березня заборонили роботу ринків через загрозу поширення коронавірусної інфекції. Моніторити ринкові мережі міста для недопущення несанкціонованої роботи буде Департамент промисловості та розвитку підприємництва, районні держадміністрації спільно з Нацполіцією. Про це повідомила прес-служба КМДА.

«Я розумію, що навіть кілька тижнів простою - це великі втрати для людей, які годують всю сім'ю своєю працею на ринку чи магазинчику. Однак, на жаль, сьогодні в такій ситуації живе увесь світ. І закриття місць, де люди можуть перетинатися, - це частина тих заходів, які допоможуть багатьом зберегти своє здоров'я та життя. Тому я підписав окреме доручення, яке передбачає перевірку і моніторинг спільно з підрозділами Національної поліції України несанкціонованої роботи ринків. І в разі виявлення таких фактів буде вжито заходів відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України. А саме: порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням», - повідомив заступник голови КМДА.

Порушників каратимуть відповідно до статті 325 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила зміни до КК, якими посилила кримінальну відповідальність за порушення санітарних правил. З 17 березня ст. 325 КК для порушників передбачено штраф від тисячі до трьох тисяч НМДГ (17 000 - 51 000 грн) або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Заборона роботи підприємств ринкової мережі будь-якої форми власності та підпорядкування триватиме з 18 березня попередньо до 3 квітня 2020 року.

Згідно з рішенням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тимчасово припинено роботу «Бессарабського ринку», «Володимирського ринку», «Житнього ринку». Також зупинено проведення сезонних та традиційних сільськогосподарських ярмарків. Обмеження стосуються суб'єктів господарювання, із якими було укладено договори щодо розміщення об'єктів сезонної та дрібнороздрібної торгівельної мережі, зокрема, пересувні трейлери.

Також було максимально обмежено роботу всіх торгівельних закладів, окрім продуктових магазинів та аптек.

Зверніть увагу:

Бізнес отримав податкові пільги на період епідемії COVID-19: прийнято Закон

В період нестабільного економічного стану країни бізнес не має права на зупинку. Використовуйте даний час як шанс вийти на новий рівень, оцінюйте фінансові ризики компанії, вчасно реагуйте на зміни в справах бізнес-партнерів, майте під рукою повну правову картину дня для побудови алгоритмів дій у різних ситуаціях. Інформаційно-аналітичні продукти ЛІГА:ЗАКОН забезпечують даний захист українським компаніям у пакеті АНТИКРИЗОВИЙ.

Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини